top of page
  • Forfatters billedeMathias Fischer

Virksomhedssamarbejde giver udsatte unge tag over hovedet

Opdateret: 11. maj 2023

Et samarbejde mellem den kommercielle virksomhed GMB Ejendomme og den socialøkonomiske virksomhed HUMAN Results giver udsatte unge tag over hovedet. GMB Ejendomme udlejer nemlig et nedlagt landbrug til HUMAN Results i, hvad René Birch fra GMB kalder "en ikke særligt god forretning". I ejendommen er der både plads til virksomhedens værksted og til de udsatte unge ansatte, der får tag over hovedet. Det er vigtigt og nødvendigt at hjælpe på den måde som kommerciel virksomhed, mener René Birch.

Genrefoto: Unsplash

Et samarbejde mellem GMB Ejendomme og HUMAN Results skal give de udsatte unge, der er ansatte i værkstedet hos den socialøkonomiske virksomhed HUMAN Results, en god og tryg base.


Samarbejdet går nemlig i sin enkelthed ud på, at GMB Ejendomme, der bygger udlejningsboliger til en stor del af Danmarks befolkning, udlejer en stor ejendom til HUMAN Results til en fordelagtig pris.


"Det er ikke en særligt god forretning, men det har ikke noget med det at gøre. Vi kan godt lide at bruge lidt energi og lidt penge på, at hjælpe folk, der er kommet lidt skævt på vej," siger René Birch fra GMB Ejendomme.


I ejendommen, der er et nedlagt landbrug, er der plads til både virksomheden HUMAN Results med værksted og det hele, og derudover er der plads til, at de unge, der er tilknyttet virksomheden kan have et trygt sted at være.


"Ejendommen har forskellig længer, som er blevet godkendt til, at HUMAN Results kan have deres forretning og hverdag med en del unge. Så nu har de fået nogen gode forhold at holde til i," siger René Birch.

Alle har pligt til at hjælpe

For René Birch og GMB Ejendomme er det vigtigt at tage et socialt ansvar og hjælpe mennesker, der har brug for det.


"Alle har en pligt til at hjælpe med at rette mennesker op, der er kommet lidt galt afsted."


René Birch mener, det er nødvendigt, at kommercielle virksomheder tager socialt ansvar, selvom han ikke mener, det burde være sådan.


"Reelt synes vi ikke, at det er en opgave, vi burde påtage os, men kommuner og stat er ikke voksne nok til selv at tage den," mener Rene Birch.


Via partnerskabet med HUMAN Results hjælper GMB Ejendomme nu til at give en gruppe udsatte unge bedre rammer og muligheder. Simpelthen fordi de gerne vil hjælpe og gøre noget godt.


"Vi går ind for at hjælpe nogen mennesker. Hvis det var en god forretning for os, så er det jo ikke en god gerning," siger René Birch.


Glæde hos HUMAN Results over ny tryg base

Ejer af HUMAN Results, Carina Fisker, har store forventninger til, hvad de nye fysiske rammer kan gøre for virksomheden og for de mange unge mennesker, hun tilbyder en bedre tilværelse og et arbejde.


”Jeg forventer, at den nye ejendom giver de unge en tryg base, et fællesskab og et godt sted at være - og ikke mindst et godt sted at komme videre fra,” siger hun.


Læs mere om Carina Fisker, HUMAN Results og virksomhedens mange succesfulde partnerskaber, der kommer udsatte unge til gavn.


26 visninger

Comments


bottom of page