top of page
  • Forfatters billedeMathias Fischer

Rummelig Genstart får tillægsbevilling og starter stor indsats for ukrainske flygtninge

Opdateret: 6. okt. 2022

Rummelig Genstart har fået tildelt en tillægsbevilling på 9,7 millioner kroner fra EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Pengene gør det muligt at fortsætte eksisterende Rummelig Genstart-projekter indtil slutningen af foråret 2023. Samtidig bliver der iværksat nye aktiviteter særligt målrettet ukrainske flygtninge, som skal hjælpes i Rummelig Genstart via indsatser i Silkeborg, Randers og Aarhus.

Der er stor glæde hos Projekter imidt, da sekretariatets beskæftigelsesprojekt, Rummelig Genstart, har fået tildelt en tillægsbevilling fra EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse på 9,7 millioner kroner.


Rummelig Genstarts igangværende indsatser bliver med tillægsbevillingen forlænget indtil slutningen af foråret 2023, og derudover opstarter tre arbejdsmarkedsrettede indsatser for ukrainske flygtninge i Silkeborg Kommune, Randers Kommune og Aarhus Kommune.


"Jeg er naturligvis rigtig glad for, at vi fået en tillægsbevilling til Rummelig Genstart, så vi kan hjælpe endnu flere mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet mod beskæftigelse”, siger projektleder i Rummelig Genstart, Anne Rahbek.


"Desværre er situationen i Ukraine fortsat aktuel og alvorlig, så det betyder meget for os, at vi nu har mulighed for at udvikle og drive den nye Ukraine-indsats i samarbejde med vores dygtige partnerkreds. På den måde kan vi hjælpe de ukrainske flygtninge med at udvikle eller vedligeholde deres arbejdsmæssige kompetencer, så de kan gøre en forskel på arbejdsmarkedet – både her i Danmark, men også hvis de på et tidspunkt får mulighed for at vende tilbage til Ukraine," siger Anne Rahbek.


Med tillægsbevillingen fra EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse er det samlede projektbudget for Rummelig Genstart nu på 26,2 millioner kroner.


Aarhusiansk rådmand roser det nye samarbejde

Anders Winnerskjold, der er Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, hilser Rummelig Genstarts nye Ukraine-indsats velkommen som en god fortsættelse af arbejdet med en stor beskæftigelsesmæssig udfordring.


”Beskæftigelsesindsatsen for ukrainske flygtninge har været en af årets store udfordringer i kommunerne, og det er et rigtig godt eksempel på en udfordring, hvor vi i højeste grad har nydt godt af et fremragende samarbejde med både erhvervslivet og de civile organisationer. Det skal vi bygge videre på, og det gør projektet Rummelig Genstart,” siger Anders Winnerskjold.

Anders Winnerskjold, Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune. Foto: Aarhus Kommune.

Det forventes, at minimum 150 ukrainere bliver en del af Rummelig Genstarts Ukraine-indsats i Aarhus. Disse ukrainere skal hjælpes af lokale partnere, der i samarbejdet med Projekter imidt har opbygget en solid erfaring med at oparbejde eller generhverve sårbare menneskers arbejdsevne i miljøer kendetegnet af rummelighed, engagement og fællesskab.


"Rummelig Genstart er et fremragende eksempel på, hvordan netop netværk, kulturel forståelse, sprogkendskab og andre tryghedsskabende elementer kan introduceres målrettet i beskæftigelsesindsatserne og være med til at bane vejen for, at flere finder ind på jobmarkedet og bidrager med alt det, de har at byde på," siger Anders Winnerskjold.


”Derfor glæder jeg mig meget over, at projektet nu kan starte op, og jeg ser frem til at følge udviklingen og se de gode resultater i den kommende tid," siger rådmanden.


Glæde hos aarhusiansk Ukraine-indsats

FO-Aarhus, Museum Ovartachi, Skejby Rangers og Aarhus Kommunes Sociale forhold og Beskæftigelse kommer i fællesskab til at stå for den største del af den nye Ukraine-indsats i Rummelig Genstart.


Specialkonsulent i FO-Aarhus, Torben Dreier, glæder sig over den nye store Ukraine-indsats i Aarhus.


"Jeg er vildt begejstret. Netop den dagsorden der hedder Ukraine har fyldt og fylder rigtig meget i den organisation, som Anne Thorø og jeg er en del af (FO-Aarhus red.)," siger Torben Dreier.


Torben Dreier håber, med den nye Ukraine-beskæftigelsesindsats, at skabe positive forandringer for de ukrainske flygtninge.


"Vi skal vise resultater. Jeg forventer og drømmer om, at vi går ind med energi og finder jobåbninger for ukrainere i Aarhus via de netværk, vi er en del af. Samtidig er jeg glad for, at vi kan være med til at skabe fællesskabsaktiviteter for ukrainske borgere i Kulturhus Bunkeren."

Torben Dreier, specialkonsulent i FO-Aarhus og Anne Rahbek, projektleder for Rummelig Genstart viser projektplakaten, som Torben Dreier fik overrakt som synligt bevis på, at Rummelig Genstarts nye Ukraine-indsats nu er en realitet.

Vi skal hjælpe ukrainerne

For Torben Dreier fra FO-Aarhus er det vigtigt at hjælpe de ukrainske flygtninge i vores samfund.


"Det er overordentlig vigtigt. I den grad. Og jeg synes, det er en fantastisk at opleve, hvor meget den danske befolkning har bakket op om ukrainske medborgere. Der vil vi nu gerne være med til også at give vores støtte," siger Torben Dreier.


Torben Dreier har selv en ukrainsk kollega i FO-Aarhus, og han er glad for nu at kunne vise hende støtte gennem handling.


"Vi har en ukrainsk medarbejder i vores regnskabsafdeling, der var totalt opløst, da krigen brød ud for syv måneder siden. Hun ønskede i den grad, at vi som medarbejdergruppe støttede hende og hendes folk. Så jeg synes, det er fedt, at vi kan gå ind og støtte i en så alvorlig dagsorden," siger Torben Dreier.


Det er forhåbningen, at i alt cirka 190 ukrainske flygtninge opnår beskæftigelse eller kommer tættere på arbejdsmarkedet via Rummelig Genstarts nye Ukraine-indsats i Randers, Silkeborg og Aarhus.


167 visninger

Comments


bottom of page