Rummelig Genstart-partneren Erhvervsskolen Vestjylland har indgået en tre-årig aftale med Ringkøbing-Skjern Forsyning om adskildning og sortering af i alt 7.500 gadelamper. Arbejdet bliver igangsat i begyndelsen af 2023, og det nye partnerskab skaber glæde hos Erhvervsskolen Vestjylland, da opgaven giver mulighed for, at de kan tilbyde job til en flexjobber eller to mere i skolens værksted.
Hos Erhvervsskolen Vestjylland er der stor glæde over et nyindgået partnerskab med Ringkøbing-Skjern Forsyning om adskildning og sortering af gadebelysning.
"Jeg synes, det er mega fedt. Jeg arbejder med unge med særlige behov, og jeg håber at kunne tage en flexjobber eller to mere ind og tilbyde beskæftigelse ud fra det her," siger Arne Gade Jørgensen, Afdelingsleder for værkstedet hos Erhvervsskolen Vestjylland.
Arne Gade Jørgensen er glad for initiativet og tilliden fra Ringkøbing-Skjern Forsyning.
"Ringkøbing-Skjern Forsyning kontaktede os igennem Innovest i Skjern, og de synes, det ville være spændende at støtte op om det her CSR-projekt. Så de spurgte, om vi vil stå for at adskille de her 2.500 lamper om året i de næste tre år."
Også Ringkøbing-Skjern Forsyning er glade for det nye partnerskab med Erhvervsskolen Vestjylland.
"Ideen med at lade Erhvervsskolen løse opgaven er, at det er vigtigt for Ringkøbing-Skjern Forsyning, at de gamle lamper bliver skilt ad i de rette affaldsfraktioner, så vi sikrer en bæredygtig bortskaffelse. Det er således ikke kun et CSR-projekt, men også en vigtig miljømæssig opgave," siger Nikolai Overgaard Rahlf, direktionssekretær & HR-chef hos Ringkøbing-Skjern Forsyning.
Konkret giver opgaven fra Ringkøbing-Skjern Forsyning mulighed for, at Erhvervsskolen får brug for mere arbejdskraft blandt udsatte borgere.
"Vi får lamperne leveret herude, og så skal vi skille dem ad, så de kan affaldssorteres korrekt."
Adskildningen og sorteringen af lamper en del af Ringkøbing-Skjern Forsynings gradvise udskiftning af gadebelysningen i Ringkjøbing-Skjern Kommune.
Opgaver giver beskæftigelse til udsatte borgere i værkstedet
Den nye aftale om adskildning og sortering af gadebelysning er sidste skud på stammen i en række lokale samarbejder, der giver Erhvervsskolen Vestjylland mulighed for at tilbyde beskæftigelse til udsatte borgere i skolens værksted.
"Vi har ansat flexjobbere her på Erhvervsskolen Vestjylland, og vi tager arbejdsopgaver ind, hvor firmaer kan få løst opgaver af os. Vi har et ønske om at skaffe arbejdspladser til borgere på kanten af arbejdsmarkedet, og samtidig er det vores bidrag til at løse manglen på arbejdskraft i virksomhederne," siger Arne Gade Jørgensen.
For Arne Gade Jørgensen er det en stor tilfredsstillelse at kunne være med til at hjælpe udsatte borgere i den rigtige retning, og han er sikker på, at et arbejde skaber stor værdi for den enkelte borger.
"De får det sociale aspekt i at være deltagende og ved at indgå i en arbejdsstyrke. Det giver noget livskvalitet og en følelse af at være god nok. Det er vigtigt for os at inkludere folk på kanten af arbejdsmarkedet i stedet for at ekskludere dem," siger Arne Gade Jørgensen.
Klik ind herunder og læs mere om Erhvervsskolen Vestjyllands Rummelig Genstart-projekt, Projekt Ny-start. Projekt Ny-start tilbyder et virkelighedsnært beskæftigelsesmiljø, hvor borgeren tilbydes et individuelt tilpasset forløb.
Comments