Projekter imidt har produceret en ny film, der forklarer sekretariatets uddannelsesprojekt, Uddannelse til grønne job. I filmen fortæller projektleder, Helle Gammelgaard, og projektkonsulent, Morten Nørgaard, om formålet med projektet, samt om forhåbningerne til projektets udbytte og resultater.
Projekter imidt har netop offentliggjort en ny kort film, der beskriver sekretariatets uddannelsesprojekt, Uddannelse til grønne job.
Filmen skal fremover bruges til at demonstrere, hvad projektet går ud på, hvad formålet er, og hvordan der arbejdes i projektet for at nå målene.
Skal sikre veludannet arbejdsstyrke til den grønne omstilling
Uddannelse til grønne job, der er medfinansieret af Den Europæiske Socialfond og Decentrale Erhvervsfremmemidler, har til formål at sikre en veluddannet arbejdsstyrke til den grønne omstilling.
"Vi skal hjælpe nogen sårbare unge til at få en ungdomsuddannelse, en erhvervsuddannelse og så kunne bidrage til den grønne omstilling," siger Helle Gammelgaard, projektleder i Uddannelse til grønne job.
Det særlige ved projektet er, at de unge tilknyttes en fast kontaktperson, at indsatserne tilrettelægges ud fra den enkelte unges behov og interesser, og at der fokuseres på hele den unges liv – også i fritiden.
Hos Projekter imidt er der store forventninger til projektet, hvor de første unge FGU-elever nu er indskrevet.
"Mit hjerte banker jo for sårbare unge, så jeg håber jo helt præcist, at de 180 unge, som vi har med i projektet, får et bedre liv. At de får en uddannelse, og at de får en højere trivsel. Og at de kommer til at arbejde, altså have et liv, hvor de skaber værdi for sig selv og også samfundet," siger Helle Gammelgaard.
Brugbare metoder skal forankres og spredes
Uddannelse til grønne job er et metodeudviklingsprojekt, og derfor bliver de brugbare erfaringer og metoder fra projektet nøje registreret undervejs, så de med tiden kan flytte endnu flere unge mod en grøn arbejdsstyrke.
"Jeg håber meget på, at vi dels kan hjælpe de unge, men også opbygge erfaringer, som vi kan forankre både lokalt hos vores to FGU-institutioner, mens også på sigt sprede til andre uddannelsesinstitutioner og praktikkere, så endnu flere unge kan få glæde af de metoder, der udvikles i løbet af det her tre-årige projekt,” siger Morten Nørgaard, projektkonsulent i Uddannelse til grønne job.
Комментарии