top of page
  • Forfatters billedeMathias Fischer

Store forventninger hos projektpartner: Vil vække de unges interesse for grønne job

Opdateret: 27. jun. 2023

Projektpartneren FGU Midt-Vest tripper for at komme i gang med at arbejde med de første unge i Uddannelse til grønne job. Alt er klar, og efter ferien begynder de første elever: "Vi håber at vække de unges interesse for grønne job ved at have en mere håndholdt og fokuseret indsats. For os handler det om at finde den enkelte unges ressourcer og motivation frem," siger Hanne Rehhoff, projektansvarlig i Uddannelse til grønne job hos FGU Midt-Vest.

Foto: Unsplash

Forventningerne til deltagelsen i Uddannelse til grønne job er store hos FGU Midt-Vest, der satser på at kunne hjælpe og flytte eleverne mod grøn uddannelse og jobs.


"Vi håber på at være med til at hjælpe de unge til at være den person, de drømmer om. Og samtidig hjælpe dem i retning mod uddannelse og jobs, der styrker den grønne omstilling," siger Hanne Rehhoff, projektansvarlig i Uddannelse til grønne job hos FGU Midt-Vest.


Helt konkret skal de unge tages mere i hånden ved hjælp af de ekstra projektressourcer, der bliver tilført.


"Vi vil vække de unges interesse for grønne jobs ved at have en mere håndholdt og fokuseret indsats. For os handler det om at finde den enkelte unges ressourcer og motivation frem - og så se på mulighederne sammen med den unge," siger Hanne Rehhoff.


"Det er et virkeligt spændende og relevant projekt, og jo mere vi beskæftiger os med det, jo flere muligheder ser vi for os. Vi forventer 15-20 elever fra start, og derfra laver vi et løbende optag for at få startet godt op. Det er vi spændte på," siger hun.


Glæder sig til at modtage de første elever

Hos FGU Midt-Vest ser de lige nu frem til at tage imod de første elever i Uddannelse til grønne job efter sommerferien.


"Jeg megaglæder mig til at komme ud og være sammen med de unge mennesker. At få lov at være sammen med de unge og være nysgerrig sammen med de unge. Det er en kæmpe gave at få lov at blive inviteret ind i et ungt menneskes liv, høre om deres drømme og undersøge deres potentiale sammen," siger Hanne Rehhoff.


Alt er efterhånden gjort klar til at modtage de unge i projektet hos FGU Midt-Vest. Og Samarbejder og intern organisation er stort set på plads.


"Fokus lige nu er på gøre egen organisation helt klar til onboarding af de første elever i projektet. Det går godt."


En række virksomhedssamarbejder er også kørt i stilling, og på sigt skal de ligeledes hjælpe de unge projektdeltagere hos FGU Midt-Vest mod beskæftigelse i den grønne omstilling.


"Vi begynder at have kontakt til samarbejdsvirksomheder - blandt andet med hjælp fra Ikast-Brande kommunes jobkonsulenter. De har et kæmpe virksomhedsnetværk. Vi har også haft fat i 3F angående byggebranchen, så vi har godt fat i nogle gode og lovende kontakter. Virksomhederne er åbne og nysgerrige på at samarbejde med os i projektet."


Projektdeltagelse giver nye muligheder

Deltagelsen i Uddannelse til grønne job åbner nye veje for FGU Midt-Vest.


"Projektet giver os tid og ressourcer til en mere håndholdt indsats, end vi er vant til. Det glæder vi os til at prøve," siger Hanne Rehhoff.


Hun håber også på, at FGU Midt-Vest kommer til at lære en masse ved at være med i projektet.


"Vi får mulighed for at prøve teori og metoder af i vores egen organisation og herigennem forhåbentlig få nogle relevante erfaringer, som vi kan dele. Derudover vil vi gerne se, hvad det gør ved vores elever, når vi har fokus på grønne jobs og forsøger at have erhvervsuddannelser og virksomheder tættere på os for at styrke overgangene."


Det er også forhåbningen, at flere og tættere virksomhedssamarbejder kan hjælpe de unge i den grønne retning.


"Tættere dialog og samarbejde med virksomheder, der tænker og arbejdet grønt kan forhåbentlig også hjælpe vores elever i den retning og plante nogen frø - og så skal vi vise eleverne de mange spændende grønne jobmuligheder," siger Hanne Rehhoff.

22 visninger

Comments


bottom of page