top of page
  • Forfatters billedeMathias Fischer

Buy Social Taskforce Danmark nu på Rummelig Genstarts hjemmeside

På Rummelig Genstarts hjemmeside kan du nu læse om Buy Social Taskforce Danmark. Taskforcen er dannet af Rummelig Genstart i samarbejde med Sociale Entreprenører i Danmark, KAB, Kooperationen og Konsulenthuset for Socialøkonomi. Meningen med taskforcen er at styrke de socialøkonomiske virksomheder i Danmark ved at løfte dagsordenen for sociale indkøb.

Nu kan du læse om Buy Social Taskforce Danmark på Rummelig Genstarts hjemmeside.


Taskforcen samler en række centrale aktører indenfor det danske socialøkonomiske felt, og målet med taskforcen er at få sat fokus på sociale indkøb, og derigennem styrke de socialøkonomiske virksomheder.


"Taskforcen er vigtig, fordi vi gerne vil have noget mere fokus på de potentialer, der ligger i sociale indkøb for at udvikle den socialøkonomiske virksomhedssektor," siger Per Bach fra Sociale Entreprenører i Danmark.


"Socialøkonomiske virksomheder giver et alternativ til det traditionelle ved at sætte fokus på den måde mennesker, miljø og planeten har det på," siger Per Bach.


Deltagerne i taskforcen tæller både støtte- og interesseorganisationer for socialøkonomiske virksomheder, kommuner, socialøkonomiske virksomheder og private virksomheder.


"Jeg håber meget på, at vi - ved at have sat mange forskellige aktører sammen - kan få belyst, hvad det er, der er udfordringer og muligheder på det socialøkonomiske område fra mange perspektiver, og på den måde komme til at samarbejde om at udvikle markedet, som vi selv skal skabe."


Taskforce dannet efter konference i København

Taskforcen er dannet som opfølgning på en konference i København den 2. december 2021, som Rummelig Genstart var medarrangør af.


På konferencen blev der enighed om at tage dialogen videre og se på, hvordan markedet for socialt ansvarlige produkter og serviceydelser kan udvikles i et samarbejde mellem den private, den offentlige og den socialøkonomiske sektor, og hvordan sociale indkøb (Buy Social) derigennem kan styrkes.


De første par møder i taskforcen er afholdt - og det næste holdes online den 15. november 2022.


"Alle der synes, de har noget at bidrage med til den dagsorden er velkomne i taskforcen," siger Per Bach.


Klik ind og læs mere om Buy Social Taskforce Danmark. Her kan du også se en liste over medlemmer af taskforcen.


45 visninger

Comments


bottom of page