top of page
  • Forfatters billedeMathias Fischer

Bang og Olufsen viste unge projektdeltagere deres store grønne fokus

Opdateret: 14. nov. 2023

Bang & Olufsen i Struer slog mandag den 6.,- og tirsdag den 7. november 2023 dørene op for 58 unge FGU Midtjylland-elever, hvoraf hovedparten deltager i Uddannelse til grønne job. De unge mennesker fik et grundigt indblik i B&Os store indsats og fokus på at arbejde grønt og bæredygtigt - blandt andet ved at producere på energibesparende vis, samt ved at reparere, opgradere og servicere de ikoniske produkter, så de kan leve længe.

Hos B&O har de "designet fremtiden" siden 1925, og også når det gælder indsatsen for miljø og grøn omstilling er de med helt fremme på beatet. Det blev demonstreret for en stor gruppe FGU Midtjylland-elever, der besøgte Bang & Olufsen Innovation Lab i Struer den 6.,- og 7. november 2023.


De fleste af eleverne er med i Projekter imidts uddannelsesprojekt, Uddannelse til grønne job, og de fik sig en spændende og lærerig dag hos B&O. Efter velkomst og introduktion af den hæderkronede virksomhed - med idealerne om at levere imponerende lyd, tidløst design og udsøgt håndværk - blev de unge vist rundt i B&Os fabrikker.


I fabrikkerne blev det blandt andet demonstreret, hvordan de bearbejder aluminium med fokus på energibesparende foranstaltninger. Og i den anden fabrikshal viste B&O-medarbejdere de mange tekniske service-funktioner som reparationer, håndtering af skrot, og opgradering af ældre produkter for at sikre en lang produktlevetid.


Besøget bød også på et møde med lærlingen Casper, der gav et indblik i sit energibesparende projekt, og i udstillingshuset Beohome fik de unge en imponerende demonstration af en lang række lækre B&O-produkter i et stilfuldt smarthome.

Det overordnede formål med B&O-arrangementet var at give de unge projektdeltagere konkret inspiration til selv at gå efter en erhvervsuddannelse og i sidste ende være med til at sikre en veluddannet arbejdsstyrke til den grønne omstilling.


Projektdeltager overrasket over hvor grønt B&O arbejder

Tom Oren Jensen var blandt de mange unge FGU Midtjylland-elever, der besøgte B&O i Struer mandag den 6., - og tirsdag den 7. november 2023.


Til daglig studerer Tom på FGU i Viborg, og så deltager han i Uddannelse til grønne job. For ham var det en god dag hos B&O, og det overraskede ham, hvor stort et grønt og bæredygtigt fokus, der er i den snart 100 år gamle virksomhed.


"Det var spændende at høre om B&Os historie, og derudover overraskede det mig, at de genbrugte så mange ting og kunne reparere ældre produkter. De arbejder meget grønt på den måde, når de genbruger gamle komponenter," siger Tom Oren Jensen, elev på FGU Midtjylland i Viborg.


For Tom var det også en stor oplevelse at få mulighed for at se nærmere på de mange luksuriøse produkter.


"De havde et flot udstillingsrum, et smarthome, med mange af deres produkter for eksempel tv og højttalere, og det var flot og specielt sat op. Jeg fik lyst til at bo sådan, så det er en god måde at sælge produktet. De havde også et helt lydisoleret rum, der var ret sejt."


Dagen hos B&O i Struer var for Tom et friskt input til skole- og uddannelseslivet.


"Det vil jeg gerne prøve igen. Jeg kan godt lide at komme på ture, og det er rart at se nye steder," siger Tom Oren Jensen.

I B&Os udstillingshus, smarthome, er der indrettet med alt, hvad hjertet kan begære af smuk elektronik, lyd og billede.


Fyrtårnsvirksomheder viser vejen i Uddannelse til grønne job

B&O er - sammen med Grundfos - fyrtårnsvirksomhed i Uddannelse til grønne job. Det betyder, at virksomheden hjælper med at demonstrere grønne job- og uddannelsesmuligheder for de FGU-elever, der deltager i projektet.


Tak til Bang & Olufsen for at slå dørene op for projektdeltagerne den 6.- og 7. november 2023.


35 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page