top of page
Forfatters billedeMathias Fischer

Alle unge med imidt til Uddannelsesdebat i Nørre Nissum

Den 29. og 30. september 2022 deltog Alle unge med imidt-holdet fra Projekter imidt i folkemødet Uddannelsesdebatten i Nørre Nissum. Her blev projektleder, Helle Gammelgaard, projektkonsulent, Morten Nørgaard, og kommunikationsansvarlig, Mathias Fischer, fyldt med input fra inspirerende oplægsholdere, der kom med deres professionelle syn på unge studerendes trivselsudfordringer.

Torsdag den 29. september 2022 drog Mathias, Morten og Helle fra Alle unge med imidt vestpå for at deltage i folkemødet Uddannesesdebatten i Nørre Nissum.


De næste to dage blev AUMI-holdet fyldt med inspirerende input fra en række oplægsholdere, paneldebatter mv., der alle kredsede om problemerne med unge studerendes trivsel.


Godt 1.000 mennesker deltog i folkemødet og var med til at gøre det til et par gode faglige dage.

Torsdag med minister, teolog og "vilde problemer"

Under Uddannelsesdebatten kunne man vælge forskellige sessioner alt efter interesse og oplægsholder. Torsdag blev AUMI-holdet blandt andet beriget med input fra keynote speaker Christian Hjortkær, der på inspirerende og sympatisk vis delte sit syn på unges trivselsudfordringer - og ikke mindst årsagen til disse.


Christian Hjortkær er uddannet teolog og er ph.d. i Søren Kirkegaard og diagnosesamfundet. Derudover er han lærer på Silkeborg Højskole. Med den baggrund holdt han et oplæg, hvor han delagtiggjorde publikum i den utilstrækkelighedsfølelse, som han mener, at mange unge kæmper med i dag.


Uddannelses- og forskningsminister, Jesper Petersen (S) præsenterede sine og regeringens idéer til et uddannelsessystem, hvor de unge trives i højere grad, end det er tilfældet i dag.


Sigge Winther Nielsen, der er ph.d. og direktør i Djøf, var dagens anden keynote speaker. Han talte blandt andet om, at udfordringerne med unges trivsel er et "vildt problem", som kalder på "vilde løsninger". Med andre ord opfordrede han til, at der bliver tænkt helt ud af boksen, hvis vi for alvor skal se en forbedring på området.

Fredag om tilhør og trivsel... og 'det hele handler ikke om dig'

Fredag oplevede vi blandt andet dem, det hele handler om - de unge. Repræsenteret ved Marie Holdt Hermansen, forperson for Danske Skoleelever og Madeleine Steenberg Williams, forperson for Danske Gymnasiers Sammenslutning. De to velformulerede unge gav et indblik i trivsels-problematikkerne set fra deres vinkel. De savner blandt andet, at der i højere grad bliver lyttet til de unges stemme, når de mener, at noget bør ændres, eller hvis systemer presser de unge for meget.


Fredagen bød også på en inspirerende og passioneret keynote speak fra Helle Rabøl Hansen, der er ph.d. og forsker i mobning. Hun talte blandt andet om et pres, som hun mener, at børn og unge er under i dag for at præstere i flere arenaer. For nogle børn og unge bliver presset så stort, at de kan ikke kan klare at gå i skole - selvom de gerne vil.


Folkemødets sidste keynote speaker var Niels Overgaard, journalist, forfatter og medie- og kommunikationschef hos Gyldendal. Med afsæt i den antikke stoiske filosofi - samt sin bog 'Det hele handler ikke om dig' - gav Niels Overgaard sit syn på, hvilke relevante svar, der kan findes på aktuelle trivselsudfordringer blandt børn og unge i uddannelsessystemet.


Gennem fem grundprincipper opfordrer Niels Overgaard alle til at tage et personligt ansvar og samtidig tjene det fælles bedste. Blandt andet ved hjælp af reglen: 'det hele handler ikke om dig'.


Læs mere om et par inspirerende dage

Alt i alt var det et par gode og inspirerende dage for Alle unge med imidt-holdet på et folkemøde, der var flot organiseret og med en stærk lineup af talere og oplægsholdere.


Ovenstående beskrivelse af vores deltagelse rummer kun enkelte nedslag - du kan læse mere om Uddannelsesdebatten, talere, program osv. herunder:


56 visninger

Comments


bottom of page